19 junio 2015

Red berries and cream trifle:




The dessert that has it all: good, nice and cheap. The dessert trifle bowl, is a very typical and characterized by superimposed layers of colors, textures and contrasting flavors that make up a rich mosaic for the eyes and for the palate Anglo dessert. Its five basic ingredients are usually gelatin, fruit, cream, sponge cake soaked in liqueur, syrup or some fruit juice and whipped cream.

The Trifle is a veteran in the world of desserts. The first recipe appeared in the year 1596. At that time, the simplest version of this dessert is prepared: one consisting of whipped cream sweetened and flavored with ginger and rose water. 60 years later, there was a trend also came into play where the pastry cream and bread dipped in alcohol, instead of the cake that is now used. After a short time, the versatility and beauty of this sweet triumph made and popularized reaching all households.

We show you with our favorite recet but there are many other very tasty to try.

 Red berries and cream trifle:

- Layer biscuits chopped and mixed with butter and sugar
- Layer slightly sweetened berries
- Layer cream or custard
- Repeat the three layers

- Sprinkle with grated white chocolate over



El postre que lo tiene todo: bueno, bonito y barato. El trifle bowl dessert, es un postre anglosajón muy típico y caracterizado por sobreponer capas de colores, texturas y sabores contrastados que componen un delicioso mosaico para la vista y para el paladar. Sus cinco ingredientes básicos suelen ser gelatina, fruta, crema, bizcocho empapado en licor, almíbar o algún zumo de frutas y nata montada.

El Trifle es un veterano en el mundo de los postres. La primera receta apareció en el año 1596. Por aquel entonces, se preparaba la versión más simple de este postre: solo constaba de nata montada azucarada y aromatizada con jengibre y agua de rosas. 60 años más tarde, tuvo lugar una evolución dónde también entraba en juego la crema pastelera y pan humedecido en alcohol, en lugar del bizcocho que se usa ahora. Al cabo de poco tiempo, la versatilidad y belleza de este dulce hizo que triunfara y se popularizara llegando a todos los hogares.

Os dejamos con nuestra receta favorita pero hay muchas otras, muy sabrosas para que las probéis:

 Trifle de frutos rojos y crema:

- Capa de galletas maría troceadas y mezcladas con mantequilla y azúcar
- Capa de frutos rojos ligeramente azucarados
- Capa de nata o crema pastelera
- Repetir las tres capas
- Espolvorear con chocolate blanco rallado por encima


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